Artrose van het duimgewricht

Geplaatst in: nieuws | 0
ARTROSE VAN HET DUIMGEWRICHT.
WAT IS HET:

Bij elk gewricht worden de botuiteinden bekleed met kraakbeen. Door dit kraakbeen en het gewrichtsvocht wat daartussen zit kan het gewricht soepel bewegen . Wanneer er slijtage van het kraakbeen optreed en de botuiteinden over elkaar gaan bewegen ontstaat er een pijnlijk gewricht. Men spreekt dan van gewrichtsslijtage of artrose. Artrose duimgewricht

HOE ONTSTAAT HET:

Hoe artrose precies ontstaat en wie het krijgt hangt van een aantal factoren af. Zo komt artrose bij vrouwen vaker voor dan bij mannen. Ook speelt een erfelijke factor een rol. Artrose kan ook optreden als bepaalde gewrichten extra belast worden door bijvoorbeeld bepaalde repeterende bewegingen bij bepaalde beroepen of door overbelasting ten gevolge van overgewicht. Ook het doormaken van eerdere letsels zoals bijvoorbeeld een botbreuk kan het ontstaan van artrose beïnvloeden.

DE KLACHTEN:

De klachten ontstaan vaak geleidelijk. Men ervaart pijn in het gewricht waar het middenhandsbeentje overgaat in de polsgewrichtjes. In eerste instantie ontstaat er pijn als men knijpbewegingen maakt. Na verloop van tijd ontstaat er ook pijn in rust en zelfs ’s nachts kunnen er pijnklachten optreden.

DE BEHANDELING:

De behandeling bestaat in eerste instantie uit het geven van pijnmedicatie en een ondersteuning van het duimgewricht door een brace of spalk. In een meer gevorderd stadium kan uw behandelend arts eventueel een injectie geven in het gewricht wat verlichting van de klachten kan geven.

 

Brace Expert heeft verschillende duimbraces in haar assortiment welke specifiek bedoeld zijn bij artrose van het duimgewricht.

16. Cellacare Rhizogast

Mocht u vragen hebben over artrose van het duimgewricht stel ze dan gerust via het contactformulier van Brace Expert. Deskundigen kunnen u adviseren en antwoord geven op al uw vragen.

 

Klik hier voor een overzicht van alle duimbraces van Brace Expert