Carpaal Tunnel Syndroom

Geplaatst in: nieuws | 0

Wat is het:

Een carpaal tunnel syndroom (beknelling van een zenuw in de hand) is een vervelende klacht die zich SKU L05-01aan een of beide handen kan voordoen. Het kenmerkt zich door tintelingen of een doof gevoel in de handen en vingers. Vaak treed er ook krachtsverlies op.

Hoe ontstaat het:

Een carpaal tunnel syndroom ontstaat doordat de doorgang aan de binnenzijde van de pols, waar de zenuw en de pezen van de onderarm de hand inlopen, vernauwd raakt. Hierdoor neemt de druk op de zenuw langzaam toe en ontstaan tintelingen en een doof gevoel in een deel van de vingers en de hand.

De vernauwing ontstaat vaak door zwelling omdat u ongemerkt uw polsen buigt terwijl u slaapt. Door een carpaal tunnel syndroom kan uw nachtrust ernstig verstoord raken. Overdag heeft u hier minder last van omdat u dan volop bezig bent met uw handen zodat er minder snel een zwelling ontstaat.

Bij ernstige klachten kan het echter wel zo zijn dat u ook overdag hinder vindt van een carpaal tunnel syndroom. U kunt dan uw dagelijkse handelingen vaak met moeite uit voeren.

Behandeling:

U kunt oefeningen doen met de handen en vingers door ze goed te bewegen zodra u overdag, maar ook in bed als u nog wakker bent, klachten krijgt. Als dit niet helpt kunt een brace aanschaffen die de pols ondersteunt en voorkomt dat u de pols overbelast. Deze brace dient u vooral ’s nachts te dragen maar ook overdag bij werkzaamheden die klachten verergeren. Deze brace moet u gedurende minimaal 4 weken trouw dragen. Als er dan geen verbetering van de klachten optreedt dient u contact op te nemen met uw behandelend arts.

Brace Expert heeft een aantal kwalitatief goede braces in haar assortiment tegen een aantrekkelijke SKU L05-03prijs die zeer geschikt zijn bij het carpaal tunnel syndroom.

Klik hier voor de juiste polsbrace bij carpaal tunnel syndroom